vrijdag 2 maart 2012

Week 27

Wat een drukke week!

De kinderen zijn er al helemaal ingevlogen.

Op maandag hadden we expert Jitse die maskers kon maken en Elias had zijn brevet van 200m bij. Hiervoor moet je 8 keer overzwemmen. Maar op de vraag hoeveel keer je dan moest overzwemmen voor 100m kreeg ik niet het juiste antwoord. Elias en Thor trokken op onderzoek. Jesse had een zelfgemaakte knuffel mee die ‘ruitje’ noemt. De kinderen van het eerste zijn volop aan het optellen en aftrekken tot 10 met materiaal. Ikzelf kwam ook aan bod met het eerste boek van de boekenworm. ‘Over een kleine mol die wil weten wie er op zijn kop gepoept heeft’ was een digitaal prentenboek waar we een memorie bij gemaakt hebben. Ook werd een rekenpakket opgestart voor het 2de leerjaar van optellen en aftrekken met overschrijding van het tiental en dit met materiaal.

Op dinsdag ging het 2de leerjaar aan de slag met de brevetten van Elias en op deze manier kwamen we tot de tafel van 4. 4 baantjes voor 100m, 8 baantjes voor 200 m,… De kinderen van het eerste gingen dan weer aan de slag met  een klastekst over ruitje. Na het ontcijferen werd er geoefend op de ch, ui en ij. Elias had ook nog een kwartetspel bij met vliegtuigen. Deze vliegtuigen hebben we gerangschikt van snel naar traag. Thor had een nieuwsberichtje bij over de kleinste man van de wereld die in Nepal woont. Alweer grepen we terug naar ons inzicht naar lengte. 1 vinger is ongeveer 1cm breed. De gitaar is 1m of 100cm. Verder hebben we ook nog even gekeken waar Nepal precies ligt.

Op woensdag kwam Colin met een kalender over het dierenasiel de klas binnen. Hij wou wel meer weten over het dierenasiel en ging op zoek naar boekjes samen met Jesse. Volgende week donderdag brengen we alvast een bezoekje aan het asiel in Sint-Niklaas. We zoeken nog steeds 1 auto om mee te rijden. Ook Abi had een heel boeiende en loeiende vraag. Hoe geven koeien melk? Samen met Lian ging ze op zoek naar een aantal antwoorden. We plannen nog een bezoek aan een melkboerderij en hopelijk krijgen we daar veel antwoorden op onze vragen.

Op donderdag kwamen er een aantal nieuwsberichten binnen en gingen we vooral aan de slag met het werk dat al lopende was. Ook Harah had haar boek voor boekenworm al bij ‘Puff de magische draak’. De kinderen hadden het idee om een toneeltje te maken en om Puff in het groot te maken. Dit kan je zien als je de trap oploopt. Verder gingen de kinderen aan de slag met bladwijzers in de vorm van een koe te maken en een dierentheater. Het was een leuke, gezellige drukte in de klas.

Vandaag kwam Zoë eindelijk met het definitieve antwoord op de vraag welke kleur een briefje van € 10 nu had. Ik haalde mijn gelddoos boven en waaw… hier willen we volgende week wel weer wat meer mee doen. Dus geld betalen en wisselen en…  Mirte had vandaag een boek bij en zij wil wel weten waar alle dieren wonen op de wereld. Harah, Zoë, Charlotte en Marieke gaan haar hierbij helpen. Ze zijn alvast begonnen met een lijstje van dieren die allemaal op een grote wereldkaart moeten komen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten