maandag 6 februari 2012

Stadsklassen (dag 1)

Zozo, een vermoeiende maar vooral koude dag achter de rug.
Deze morgen rond 8u15 verschenen de eerste rare (en minder rare) wezens aan het station van Temse. Samen met Marge en Obelix vertrokken de vlinders naar Brussel.
En of we bekijks hadden! ;)
Eenmaal aangekomen in Brussel Centraal ging het riching Kunstberg naar Recyclart om daar ons eens goed te laten gaan op het skateterrein. Daarna gingen we richting Brigittinnenkerk om zo verder naar de Blaesstraat een speeltuintje op te zoeken in het Slakkengangetje.
Maar de hongerige magen begonnen steeds maar luider te grommen en... boterhammetjes eten in een gezellig cafeetje.
Onze tocht werd verdergezet over het Vossenplein en dan richting Cité Hellemans.
Een beetje verder konden we dan op het Breugelplein een lift nemen naar het justitiepaleis. Vanaf dit punt hadden we een mooi zicht over Brussel. We konden van ver de Basiliek van Koekelberg en het Atomium zien.
Dan maar verder richting metrostation 'Naamsepoort' waar wij met onze groep wonderwel 2 schoolkaarten konden kopen terwijl een andere groep er nog niet eentje op de kop getikt kreeg in De Brouckère maar dat zullen blijkbaar de charmes van Marge geweest zijn die hier invloed op hadden. ;)
Onder persoonlijke begeleiding van de metromannen konden we nu richting Graaf van Vlaanderen vertrekken om onze bedjes te gaan opmaken in De Waterman.
Ondertussen rook het overheerlijk in de keuken van ons jeugdverblijfcentrum naar cake op grootmoeders wijze. Ook de soep stond al lekker klaar in de keuken: lekkere tomatensoep met balletjes en slingertjes. Als hoofdgerecht puree met appelmoes en worst. Voor de vegetarische kindjes onder ons was er een veggieburger als aanvulling.
Na een filmpje, tekenen, boekjes,... naar keuze konden de kids hun bedje opzoeken om sommige al wat sneller dan anderen de slaap te vinden.
Hopelijk zal het een lange nacht zijn want morgen staat er veel op het programma.
Tot dan.

klik op de foto voor de diavoorstelling

1 opmerking:

  1. super,na 32 jaar werken...leer ik nu ook de leuke kant kennen!

    Bedankt voor het verslag en de foto's,en de sfeer,en de crazy leerkrachten, en de nog gekkere ouders, mega knuffels van Mutti en Joppe!

    BeantwoordenVerwijderen