dinsdag 17 september 2013

Zeeklassen dag 2 de paardenvisser

Verdorie... het bleef maar regenen... maar de buienradar gaf aan dat het om 5u15 wel droog zou worden dus... vol goede moed vertrokken we rond dat uur richting kusttram... en... ja het werd droog... halte Schipgat afstappen en dan... richting paardenvisser op het strand.
Maar eens het strand bereikt begon het terug te regenen... veel kuilen in het strand zorgden voor natte voeten maar... de pret kon niet op want de paardenvisser kwam het water uit met z'n net en... waaaaaaw garnalen, pladijzen, een slangster, zwaardschedes, zwemkrabben, sprot,... kwamen tevoorschijn... en uiteraard... de ogen kregen de kost... meer dan de moeite waard!

We kregen uitleg van een gids terwijl de paardenvisser nog eens terug in zee ging... man, man, man, wat is de zee rijk aan informatie...
Gewoonweg geweldig... de kinderen genoten... dat was duidelijk... maar het koude regenweer begon ons ook parten te spelen... de paardenvisser trok uit het water en spande de kar achter... de kinderen konden op de kar richting het huis van de paardenvisser... de rest van de kinderen (die jammer genoeg niet op de kar konden) werden met auto's naar het huis van de paardenvisser gebracht... de vis sorteren, koken en dan... pellen maar... heerlijk!!!

Met 2 grote zakken vol garnalen gingen we dan richting bivakhuis 'Hoge Duin'... de geweldige koks hadden voor ons ook nog eens lekkere warme chocomelk voorzien... 't zijn toch schatjes, hoor.

Kijk en geniet mee van ons paardenvissersavontuur... ;)

 
KLIK OP DE FOTO VOOR MEER...

Ik hoef jullie vast niet te vertellen dat de kids heel snel zijn ingeslapen...

1 opmerking: